Results 1 to 14 of 14

Thread: I had to reset my time zone preferences

  1. #1
    Registered User alanz's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    New Jersey
    Posts
    145

    Default I had to reset my time zone preferences

    It appears that the new forum software thought I was in London.

    Has this happened to everyone, or am I special? < s >
    Big Muddy M-0W, AlanZ/DonK built Octave #1, Ovation MCS148, Martin Backpacker

  2. #2
    Administrator Mandolin Cafe's Avatar
    Join Date
    Sep 1998
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    2,534
    Blog Entries
    10

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    Click User CP (upper left-hand corner), then Edit Options under Settings & Options. Near the bottom of the page you can set your preference for your location.

  3. #3
    Registered User alanz's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    New Jersey
    Posts
    145

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    Yes, that's what I did.

    My message was a reminder for other folk to adjust their time settings too if it had changed from the earlier forum.
    Big Muddy M-0W, AlanZ/DonK built Octave #1, Ovation MCS148, Martin Backpacker

  4. #4
    Registered User 45ACP-GDLF5's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Rutherfordton, NC
    Posts
    509

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    Heck, my time zone has me at 2 hours this side of Tokyo!
    Molon Labe

  5. #5
    Cafe Linux Mommy danb's Avatar
    Join Date
    Jun 1996
    Location
    Norfolk, England
    Posts
    5,795

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    Hmm, I'll see if there is something non-disruptive I can do to fix that. Looks like I did that in the new software set-up, I probably told the message board it was in london instead of remembering I'm the exception to the rule here..
    The Mandolin Archive
    my CDs
    "The wheel is turning, but the hamster is dead"

  6. #6
    Registered User Timbofood's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Kalamazoo, MI.
    Posts
    7,239

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    I just thought that you had gone "ZULU" on purpose. I guess I'll re-set mine too.
    I am getting used to the new look and, can see advantages and shortcomings too. There is always compromise.
    Timothy F. Lewis
    "If brains was lard, that boy couldn't grease a very big skillet" J.D. Clampett

  7. #7
    Cafe Linux Mommy danb's Avatar
    Join Date
    Jun 1996
    Location
    Norfolk, England
    Posts
    5,795

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    OK, when we imported users, the defualt time zone was set to GMT. I've updated all the GMT users to US central. You can change with "user CP" link on top of every page and "options". Sorry to the couple folks in EUrope this'll break, but be aware you can get the cafe to tell you the correct time for your time zone now via your user control panel
    The Mandolin Archive
    my CDs
    "The wheel is turning, but the hamster is dead"

  8. #8
    Moderator MikeEdgerton's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    40.1646 N, 74.2083 W
    Posts
    24,265

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    It will break a bunch in the US too
    "Bargain instruments are no bargains if you can't play them". These are the words of J. Garber.

  9. #9
    Cafe Linux Mommy danb's Avatar
    Join Date
    Jun 1996
    Location
    Norfolk, England
    Posts
    5,795

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    well, 90% or so were set to GMT, which I know is wrong. SOme folks obviously already figured out how to change from that, so I left those alone. But if you were set to GMT in your control panel, you're now US central time. I suspect most folks never knew you could make the cafe tag posts in your own timezone.
    The Mandolin Archive
    my CDs
    "The wheel is turning, but the hamster is dead"

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    England
    Posts
    837

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    Cool - I didn't know you could do that!!!! All this time, the forum has had me on US time!

    Fliss

  11. #11
    Moderator MikeEdgerton's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    40.1646 N, 74.2083 W
    Posts
    24,265

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    I thought I'd selected eastern time here when I first set up but that might have been back in the beta.
    "Bargain instruments are no bargains if you can't play them". These are the words of J. Garber.

  12. #12
    Cafe Linux Mommy danb's Avatar
    Join Date
    Jun 1996
    Location
    Norfolk, England
    Posts
    5,795

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    Yes, I would have zapped that setting for sure. I reset it to scratch about a bazillion times
    The Mandolin Archive
    my CDs
    "The wheel is turning, but the hamster is dead"

  13. #13
    Registered User man dough nollij's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    The Real World
    Posts
    2,801

    Default Re: I had to reset my time zone preferences

    It initially had me at UTC+16. Hmmm. UTC+12 is the international date line, so I'm way out in the future! Got it fixed.

  14. #14
    coprolite mandroid's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Outer Spiral Arm, of Galaxy, NW Oregon.
    Posts
    16,260

    Smile Re: I had to reset my time zone preferences

    As you get That close to the poles, the time zones all converge,
    You could have a 3 room hut , one in each timezone.. ?

    writing about music
    is like dancing,
    about architecture

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •